Próbálok odafigyelni, hogy minél kevesebbszer és minél kevésbé növeljem meg a nap folyamán a vércukor szintemet.
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy igyekszem több zsírt enni, kevesebb szénhidrátot és kevésszer eszem egy nap.
Nem volt ez mindig így. Régen 3-4 óránként ennem kellett, különben
rosszul lettem, szédültem és minden bajom volt. Most ott tartok, hogy
napi egyszer vagy kétszer eszem és nem éhezem, nem igényelek többet.
Akkor eszem ha éhes vagyok, de ha épp nem tudok azonnal enni akkor
sincsenek meg azok a kellemetlen tünetek, mint azelőtt. Érzem, hogy
tudnék enni, de jól bírom sokáig, nem leszek rosszul, se semmi. Nagyon
élvezem ezt az állapotot, mert kevesebbszeri kajálásról kell gondoskodni
és nem okoz akkora stresszt ha elmegyek valahova, hogy vajon mit fogok
enni, mint azelőtt.
A citromlé fogyasztása étkezéseknél valóban segít, hogy ne ugorjon akkorát a vércukorszint. Jó tudnotok, hogy vannak olyan ételek amik viszont nagyobb ugrást okoznak, mint azt a glikémiás indexük szerint kellene produkálniuk, bár ez minket annyira már nem érint szerencsére. Ilyen például a bab.
Milyen sűrűn és milyen formában fogyasztasz citromot?
A citromlé fogyasztása étkezéseknél valóban segít, hogy ne ugorjon akkorát a vércukorszint. Jó tudnotok, hogy vannak olyan ételek amik viszont nagyobb ugrást okoznak, mint azt a glikémiás indexük szerint kellene produkálniuk, bár ez minket annyira már nem érint szerencsére. Ilyen például a bab.
Milyen sűrűn és milyen formában fogyasztasz citromot?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése