2015. november 10., kedd

Ösztrogén dominancia

Kopaszodsz? Őszülsz pedig még korai? Nem esel teherbe? Autoimmun betegséged van? Cellulitised? Túlsúlyod? Cukorbetegséged? Inzulin rezisztenciád? Ízületi gyulladás? Endometriosis? Migrén? Aranyérrel küszködsz vagy netán visszerekkel? Depis vagy? Pánikbeteg? Menstruációs problémáid vannak? Vetélés? Méhen kívüli terhesség? Libidó csökkenése? Lassú az anyagcseréd? PCOS? Hüvelyszárazság? Hajhullás? Korai menopauza? Száraz bőr? Száraz szem? Szájszárazság? Pajzsmirigy problémákkal küzdesz? Mellcsomóid vannak? Csontritkulás? Epilepsziás tüneteid? Trombózis? Szívroham? Rák? Erőteljes szívdobogás? Vizesedés? Magnézium hiány?
MINDEN MINDENNEL ÖSSZEFÜGG!!!
Miért nem elég ha csak a kajálásra figyelsz? Mert ez egy életmód, így sok-sok olyan dolog van az ételeken kívül amikre érdemes figyelned, mert hatalmas galibákat okoznak. Az egyik ilyen dolog azok a kozmetikumok, tisztítószerek, vegyszerek, víz...
Ezek mind felelősek az ösztrogéndominancia kialakulásában ami pedig összefügg azzal a temérdek problémával és betegséggel amit a bejegyzésem legelején felsoroltam.
HOGY IS VAN EZ?
Van a szervezetünkben ösztrogén és progeszteron nevű hormon. Ezek arányának a felbomlása felelőssé tehető a fenti problémák kialakulásában.
Az ösztrogén az első számú női nemi hormon.
Felelőss a másodlagos női jegyek (mell, méh) és a menstruáció kialakulásáért. A menstruációs ciklus első felében van jelen. Növeli a zsírraktárakat és csökkenti az izomtömeget.
Nem csak a petefészek állítja elő hanem a testzsír is, így férfiakban is jelen van.
A progeszteron másodlagos női nemi hormon. Felelős a terhesség létrejöttéért, megtartásáért. A menstruációs ciklus második felében van jelen.
MIT TEHETSZ ÉS MIÉRT KELL EZT TENNED?
Első körben cseréld le a tisztítószereket, tisztálkodószereket, mosogatószert, mosószereket, kozmetikumokat, illatosítókat természetesekre és szerezz be egy fordított ozmózis szűrős víztisztítót, na és remélem a fogamzásgátlót már régen elfelejtetted!
Kerüld a rovarirtó szereket, teflon serpenyőket, műanyag palackokat....
Ezekben a dolgokban úgynevezett xenoösztrogének találhatóak, amelyek ösztrogén hatásúak. Teljesen felborítják a hormonális egyensúlyt, évtizedek alatt bomlanak le és elraktározódnak a zsírszövetekben.
Második körben pedig ajánlatos növényi progeszteron használata aminek használata a tapasztalatok szerint beállítja az ideális testsúlyt, normál menstruációs ciklust hoz létre, erősíti az érfalakat, az ízületi gyulladás rendeződik, jókedvet okoz, fiatalít, helyreállítja a pajzsmirigyet, mellcsomók felszívódnak, méhnyálkahártya normalizálódik, megszünteti a meddőséget, vizesedést, növeli a libidót, visszafordítja a csontritkulást.
Segíthet még a jam gyökér és a barátcserje.
FONTOS, hogy szakértő nélkül ne kezd el használni a progeszteron krémet!!!
Hamarosan megmutatom Neked, hogy én milyen termékeket használok, hogy minél könnyebb dolgod legyen és ötleteket adjak, szívesen fogadom a Ti ötleteiteket és tapasztalataitokat is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése