Paleo zsömle |
Foszlós rost „kenyér” (paleo)
Hozzávalók: 1 bögre (3dl) lisztkeverék (nálam mandulaliszt+ kendermagliszt fele-fele arányban), 5ek adalékmentes útifű maghéj, 2tk szódabikarbóna, só, 3 tojásfehérje, 1 bögre forró víz
Elkészítés: a száraz anyagokat összekeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a száraz részhez. Végül apránként hozzáadjuk a forró vizet is, folyamatos keverés mellett. Nem kell megijedni az állagtól, az útifű maghéj gyorsan megduzzad, attól olyan az állag.
Bucikat formázunk, vagy panini-t, tetszés szerint, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket egymástól 3-4cm-re. 170 fokra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése