2013. március 20., szerda

Foszlós rost kenyér

Ismét Cukormentes érdeme, na de a fotó már az enyém. :)


Paleo zsömle
Az első próbálkozásom nem sikerült, mert egyben sütöttem és nyers maradt a közepe, de ez már nagyszerű útravaló lett az anyukámnak. :)

Foszlós rost „kenyér” (paleo)

Hozzávalók: 1 bögre (3dl) lisztkeverék (nálam mandulaliszt+ kendermagliszt fele-fele arányban), 5ek adalékmentes útifű maghéj, 2tk szódabikarbóna, só, 3 tojásfehérje, 1 bögre forró víz

Elkészítés: a száraz anyagokat összekeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a száraz részhez. Végül apránként hozzáadjuk a forró vizet is, folyamatos keverés mellett. Nem kell megijedni az állagtól, az útifű maghéj gyorsan megduzzad, attól olyan az állag.
Bucikat formázunk, vagy panini-t, tetszés szerint, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket egymástól 3-4cm-re. 170 fokra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése