2013. április 19., péntek

Gyors nyers meggyleves

Mindig elhatározom, hogy szeretnék sokkal több nyers dolgot enni, de arra is valahogy át kell állni, odafigyelni, főleg az elején. Hátha most könnyebb dolgom lesz ha már itt a jó idő végre és egyre több és színesebb finomság kerül a piacra. :)
Ez a recept első látásra ijesztő lehet Neked ha még nem vagy annyira jártas a paleo világában. Nyugi! Nekem is így volt az elején, senki nem úgy születik, hogy tudja mi a chia mag. :)
A másik rosszullét akkor fog érni, amikor meglátod az árát. :)
Itt is megnyugtatlak, egy idő után tudni fogod, hogy mi mire való, mit csinál, hogyan viselkedik. Így azt is tudni fogod, hogy mivel válthatod ki a nagyon drága dolgokat olcsóbb, de mégis paleo alapanyagokra.
Ha kérdésed van, tedd fel nyugodtan!
Azért vagyok itt, hogy segítsek Neked!

Recept és kép forrása Fittnők. Érdemes a többi nyers receptet is megnézned itt.
Meggyleves


Ez a meggyleves abban különbözik a megszokott, hagyományos változattól, hogy főzés nélkül készült, valamint a sűrítésre nem lisztet, vagy pudingport használunk, hanem chia magot.
Mégis olyan ízletes, ha nem finomabb, mint a főtt változat.
A meggy enzimjei így nem sérülnek, vitamintartalma pedig nem vész kárba a hőkezelés során. Akár 10 perc alatt elkészíthető, persze meggymagozással és mosogatással együtt. :)
A recept vegán változat, nem tartalmaz tehéntejet sem.
Hozzávalók: 1 csésze magozott meggy, fél banán, 2 nagy evőkanál chia mag, csipet vanília por, csipet fahéj, fél csipet himalaya só, 4 nagyobb evőkanálnyi zabtejszín, kb. 2 dl hideg növényi tej (rizstej, zabtej, mandulatej, vagy hajdinatej … stb.), méz vagy agavé szirup (ízlés szerint)
Elkészítés: A hozzávalókat a turmixgépbe rakjuk, és jó alaposan összeturmixoljuk. Várunk 5-10 percet, míg a chia mag “zselét” ereszt, ezáltal sűrűsödik a leves, majd tálkákba tesszük, belepotyogtatunk néhány kimagozott meggyet és jóízűen elfogyasztjuk.
Tipp: Ha még krémesebbre szeretnéd, tehetsz bele a zabtejszínen kívül egy kis vízzel és mézzel turmixolt kesudiót. Ha sűrűbbre szeretnéd, tegyél bele plusz chia magot (vagy zabkorpát, esetleg útifű maghéjat. Még laktatóbbá teheted, így ezáltal főfogásnak is felér, ha pl. hajdinapelyhet teszel hozzá, vagy sűrűbb meggymártásként fogyasztva pici tönkölydarát pirítasz hozzá kókuszzsíron.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése