2013. december 27., péntek

Szezám kenyér

Paleo szezám kenyér

Apu egyik karacsonyi ajandeka tolem egy hedonista szezam kenyer recept volt a szaraz hozzavalokkal a kepen lathato bajuszos tokfejbe zarva. Tegnap kaptam ezt a profi fotot aputol. :)

Hozzávalók:
20 dkg szezámmagliszt
8 dkg szezámmag
1 ek foszfátmentes sütőpor vagy 1 tk szódabikarbóna
1 tk só
1 ek őrölt köménymag
1 ek őrölt pirospaprika
1,5 dl hideg víz
4 tojás
4 ek kókuszzsír

 Keverd össze a száraz hozzávalókat adjuk hozzá a vizet, egyenként a tojásokat majd kanalanként a zsiradékot. Sütőpapírral kibélelt formában, előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt elkészül. Csinálj fogpiszkáló próbát!
Várd meg míg kihűl és csak utána húzd le róla a papírt és csak utána szeleteljük
Hűtőben 4-5 napig eláll.

Forrás: Posta Renáta Paleolit konyha hedonistáknak könyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése