2014. október 2., csütörtök

KAKAÓ KÉRDÉS!

Nagy öröm számunkra, hogy a kakaót lehet fogyasztanunk a paleoban. Igaz??
Na de, hogy ne legyen ez is olyan egyszerű, nem mindegy milyet és mennyit....semmi sem mindegy!
Ha megnézitek egy termék összetételét a legelső dolog az amiből a legtöbb van benne aztán ez így csökken fokozatosan a felsorolásban. A legeslegjobb csoki az lenne aminek a legelső helyén a kakaóvaj szerepel.
Ne kérdezzétek van-e ilyen! Nem tudom, de szóljatok ha van!
Sőt igazából a kakaóvaj az igazi.

DE!!! Még mindig óvatosságra intenélek benneteket akkor is ha igazi kakaóról beszélünk!
"Kisebb mennyiségben is észlelhető a koffein, a teobromin és a teofillin által okozott heves szívverés, a vérnyomás emelkedése, a központi idegrendszer zavara, az emésztőrendszer zavara, illetve a kedvünkre gyakorolt hatása. Mellékvese fáradtság, krónikus fáradtság, izgatottság, álmatlanság, depresszió alakulhat ki. A morfin, kokain hatásaival egyezik, igaz, kisebb mértékben, de a tűzbe se nyújtom a kezem 5 másodpercig, csak azért, mert negyed óra már elég drasztikus lenne, de ez még belefér.

A stimuláló hatás miatt megemelkedik a test kortizol szintje, ez okozza az érezhető éberséget és energiát. De a fokozott és gyakori kakaófogyasztás során a mellékvese túlterhelődik és krónikus fáradtság lép fel, szinte kiégnek a szervek. Tapasztalhatóvá válik a csökkent stresszkezelési képesség, depresszió, szorongás. Mivel magától már nem termelődik elég kortizol, így állandóan kakaó/ kávé fogyasztásra van késztetve az illető, de a negatív tünetek mindig fent állnak, így a fogyasztás is folyamatos, kialakul a függőség."

Ti sem örültök ennek a hírnek? :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése