2015. február 16., hétfő

"MIÉRT NEM JÓ A FEHÉRJEPOR AKKOR SEM HA PALEO?

Ne dőlj be!!!!! Üzlet az egész ráadásul még nem találkoztam olyan fehérjeporral ami tényleg paleo lett volna, csak a felirat az rajta, de ha lenne is ilyen akkor sincs szükségünk rá.
Nagyon megdobja a vércukorszintet ami utána hirtelen fog leesni ez pedig nem túl jó nekünk.
EGYÉL IGAZI ÉTELT! Húst, tojást, zselatint, kocsonyát, terápiás húslevest. Bármilyen meglepő ez mind fehérjeforrás és nem is akármilyen.

Képzeld csak el, amikor valamilyen igazi táplálékot veszünk magunkhoz a fogainkkal felaprítjuk, így kisebb-nagyobb darabok lesznek amit lenyelünk aztán tovább emésztődik a gyomrunkban.
Az emésztőenzimek segítségével olyan pici részekre bomlik minden táplálékunk/tápanyagunk ami utána a bélfalon keresztül felszívódik és a véráramba bekerülve minden tápanyag eljut oda, ahol neki lennie kell.
Ez a folyamat hosszadalmasabb, mert ugye kisebb-nagyobb darabokban nyeltül le az ételt, de mindet ugyanolyan picire kell a szervezetnek bontania.

Gondold csak el ha fehérjeport iszol ott nincsenek kisebb-nagyobb darabok hanem minden olyan pici, hogy azonnal fel tud szívódni a véráramban így a vércukorszint nagyon meg fog emelkedni.

Remélem sikerült érthetően és egyszerűen leírnom ezt a folyamatot mindenki számára.
Ugyanebből kiindulva az is világossá válik, hogy miért nem jó nekünk ha turmixolva, pépestíve fogyasztjuk az ételeinket.

Ajánlom figyelmetekbe ezt a mesét https://www.youtube.com/watch?v=vaI2n46V-Rw&list=PLBE45A22B81CF1B5F&index=16

NE FELEDD!!! A PALEO A TERMÉSZETESSÉGRŐL SZÓL!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése