2015. szeptember 21., hétfő

10+1 TIPP KEZDŐ ÉS ÚJRAKEZDŐ PALEOKNAK!

1. Az első és legfontosabb dolog, HOZD MEG A DÖNTÉST!!!
Döntsd el, hogy változtatni akarsz az életeden, mert Te is tudod, hogy lehet annál sokkal jobban érezni magad a bőrödben, mint ahogyan most érzed! Akard a jobb életet mindenáron, hiszen az jár neked, de soha ne érezd azt, hogy ez kötelező!
Semmi sem kötelező, mindent ehetsz, csak Te már nem akarsz!!! wink hangulatjel

2. TERVEZD MEG!
Tervezd meg mikor kezded, mit és hogyan fogsz megcsinálni, megoldani!
Nem kell mindent azonnal tökéletesen csinálnod a lényeg, hogy csináld aztán majd csiszolgatod!
Tervezd meg milyen ételeket készítesz majd akár egy heti tervet is csinálhatsz előre! Túl előre azonban ne gondolkozz!
Haladj csak kis lépésekben!
Itt találsz ötleteket ami segít mikor mit is egyél és mi fér a paleo étrendbe: https://www.facebook.com/media/set/…
Itt pedig recepteket találhatsz: https://www.facebook.com/paleomotivator/photos_stream…

3. TEDD MEG AZ ELSŐ LÉPÉST!
Ha elérkezett a nap amit kitűztél magadnak az új életed első napjának, kezd el az étkezéseid során fogyasztani a megtervezett tápanyag dús valódi paleo ételeidet! wink hangulatjel Kövesd a terved!

4. CSAK 21 NAP! wink hangulatjel
Azt mondják 21 nap kell, hogy új szokásokat alakítsunk ki.
Teszteld le így van-e ez? wink hangulatjel Csinálj egy táblázatot és minden nap amikor ügyes voltál és teljesítetted a terved tegyél bele magadnak egy jutalom pipát az aktuális napra!

5. KÉSZÜLJ FEL A VÁRATLAN HELYZETEKRE!
Elkerülhetetlen a vendégség, társaságba kerülés, megkínálás, étteremben evés, utazás vagy csak egy nap amikor szaladgálsz a városban és gondban vagy mit is egyél.
Szerintem a legegyszerűbb ha azt mondod vendégségben vagy társaságban ha nem akarsz valamit elfogyasztani amivel kínálnak, hogy orvosi utasításra nem fogyaszthatod... Sajnos az emberek ezt még mindig jobban elfogadják és kevesebb magyarázatot igényel a dolog!
Étteremben mindig találsz valamilyen grillezett húst, halat, gyros, salátát, tengeri herkentyűt, tatár beefsteak-et stb. amit választhatsz.
Utazásra fel szoktam készülni kicsit legyen mihez nyúlni ha megéhezek. A táskámban mindig van olajos hal és egy babykanál grin hangulatjel, sütök egy muffint, tócsnit, tepertő, kolbász stb. de ha nincs nálam végképp semmi akkor be kell tévedni egy boltba.
Mit tudsz itt venni gyorsan?
Füstölt lazac, olajos hal, kesudió, mandula, banán, natúr főtt gesztenye amik segítenek engem ilyenkor, hogy túléljek a civilizált városi élet szemét kajái között. wink hangulatjel

6. TAKARÍTSD KI A KONYHÁD!
És itt nem a portörlésre gondolok. smile hangulatjel Próbálj meg megszabadulni a szemét kajáktól! Dobd ki vagy add oda valakinek azokat a dolgokat amiket már nem akarsz megenni ezután és töltsd fel a készleted igazi ételekkel. Ha ott van a szemét kaja nap, mint nap előtted és látod, akkor hamarabb el fogsz csábulni! Ha pedig már az egész konyhádat a tiszta ételek uralják meglátod már csak a tudat is sokkal egészségesebbé tesz majd! smile hangulatjel

7. KÖVESD NYOMON A VÁLTOZÁSAIDAT!
Mielőtt belefogsz a változásba készíts magadról fotókat fehérneműben minden oldalról! Dátumozd! Mérd le magad centivel mindenütt!
Állj rá a mérlegre is és jegyezz fel egy kis füzetbe minden adatot! Az lesz a Te kis saját motiváló kis füzetecskéd amit imádni fogsz! smile hangulatjel
Időnként, mondjuk havonta ismételd meg az egészet és ha a változásokat nem csak érzed magadon hanem számokban is látod még jobban fog motiválni és újabb löketet kapsz majd, hogy jó úton vagy ahol vagy így boldogan folytatod tovább hiszen az eredményeid magukért beszélnek.

8. TUDD MIT MIÉRT CSINÁLSZ!
Legyél tisztában az alapokkal, hogy mit miért nem fogyasztunk paleoban. Tudd, hogy miket okoznak ezek a dolgok a szervezetünkben, milyen betegségeket idézhetnek elő!
Ha ezekkel tisztában vagy könnyebben megállod a bűnbe esést, sőt egy idő után megundorodsz ezektől az ételnek nevezett dolgoktól.
Ez kicsit időigényesebb dolog a többinél és el is tévedhetsz már ebben a paleo rengetegben.
Ha biztosra szeretnél menni és időt is akarsz spórolni, nem akarsz megvenni felesleges drága alapanyagokat amiket utána kidobsz, akkor kérj segítséget szakembertől, akár tőlem!
Írhatsz nekem ide a PALEO Motivátor facebook oldalamra üzenetet vagy a paleoagi@gmail.com-ra e-mailt!

9. HASONLÓ A HASONLÓVAL!
Vedd körbe magad hasonló gondolkodású emberekkel! Ezekre kiváló lehetőséget adnak a különböző paleo rendezvények, táborok, klubok, faccebook csoportok. Olvass sikertörténeteket és csak a pozitív dolgokra irányítsd a figyelmed, amik előre visznek!
Ne érezd magad egyedül hiszen nem is vagy egyedül!
Sokan vagyunk és a közösségben hatalmas erő rejlik. Használd ki!
Itt a legközelebbi tábor ahol én fogok főzni Nektek. wink hangulatjel
Várlak Téged is szeretettel!
https://www.facebook.com/events/520642511446287/

10. MINDEN FEJBEN DŐL EL!
Vizualizálj! Relaxálj! Meditálj!
Reggel ébredés után, este lefekvés előtt vagy akár a nap bármelyik szakában amikor van 10 perced magadra, fordulj egy kicsit befelé! Képzeld el magad, hogy elérted a célodat!
Lásd magad milyen lettél és érezd át az érzést milyen érzés olyannak lenni!
Nagy segítség lehet ehhez ez a kis relaxációs hanganyag, még 10 perc sincs az egész.
Hallgasd amikor csak teheted! smile hangulatjel
https://www.youtube.com/watch?v=LN8rRL1bhyY
 
+1. LEGYÉL NYITOTT!
Legyél nyitott és ne akard a régi megszokott dolgaidat átpaleósítani! Kísérletezz, ismerj meg új ételeket, ízeket!
Legyél lelkes és kíváncsi! Garantálom élvezni fogod és lesz egy csomó új kedvenced ami által az életed színesebbé válik. Minél több dolgot kipróbálsz annál több kedvenced lesz így többet élvezel majd az életben, több örömforrásod lesz! smile hangulatjel
Kérlek nyomj egy LIKE-ot vagy szólj hozzá oszd meg ha szerinted hasznos volt ez a bejegyzésem!
Most már minden a kezedben van, szóval GO PALEO, ne cicózz! wink hangulatjel heart hangulatjel
Indulhatunk?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése