2015. szeptember 8., kedd

Hányszor eszel egy nap?

MINÉL TÖBBSZÖR ESZEL EGY NAP ANNÁL JOBBAN SZÉNHIDRÁT ALAPON MŰKÖDSZ. MINÉL KEVESEBBSZER ESZEL, ANNÁL JOBBAN ZSÍR ALAPON. A 2. állapot sokkal jobb! wink hangulatjel
Próbálok odafigyelni, hogy minél kevesebbszer és minél kevésbé növeljem meg a nap folyamán a vércukor szintemet.
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy igyekszem több zsírt enni, kevesebb szénhidrátot és kevésszer eszem egy nap.
Nem volt ez mindig így. Régen 3-4 óránként ennem kellett, különben rosszul lettem, szédültem és minden bajom volt. Most ott tartok, hogy napi egyszer vagy kétszer eszem és nem éhezem, nem igényelek többet. Akkor eszem ha éhes vagyok, de ha épp nem tudok azonnal enni akkor sincsenek meg azok a kellemetlen tünetek, mint azelőtt. Érzem, hogy tudnék enni, de jól bírom sokáig, nem leszek rosszul, se semmi. Nagyon élvezem ezt az állapotot, mert kevesebbszeri kajálásról kell gondoskodni és nem okoz akkora stresszt ha elmegyek valahova, hogy vajon mit fogok enni, mint azelőtt.
A citromlé fogyasztása étkezéseknél valóban segít, hogy ne ugorjon akkorát a vércukorszint. Jó tudnotok, hogy vannak olyan ételek amik viszont nagyobb ugrást okoznak, mint azt a glikémiás indexük szerint kellene produkálniuk, bár ez minket annyira már nem érint szerencsére. Ilyen például a bab.
Milyen sűrűn és milyen formában fogyasztasz citromot?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése