2013. február 24., vasárnap

Kelbimbó püré

Ezt a nővéremnek ajánlom aki imádja a kelbimbót. Én már kevésbé, de majd kipróbálom ezt a köretet a Paleovitalról.
Paleolit kelbimbó püré

Hozzávalók és elkészítés egyben:
  • Kb. 1 kg kelbimbót (nekem 2×45 dkg-os mélyhűtött volt) annyi vízben főzd puhára, hogy a zöldséget teljesen elfedje
  • Amikor a kelbimbók megpuhultak, öntsd le a vizet róla
  • Ebbe a mennyiségbe tegyél legalább 5 dkg jászvajat (ghee-t), vagy kacsa-, liba-, sertészsírt, és alaposan sózd, borsozd és fokhagymázd (porral, vagy fokhagyma gerezdekkel)
  • Botmixerrel, de akár krumplinyomóval pépessé zúzd össze
  • Rendkívül finom és pikáns köret lesz a végeredmény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése