2013. március 31., vasárnap

Tojásleves

Tegnap ezt a levest főztem a Paleovital-ról és annyira jól esett. Nagyon régen ettünk tojáslevest, épp itt volt az ideje. Olcsó, gyors, könnyű és finom. Csináld meg!

Hozzávalók:
Savanyú tojásleves paleo
  • 2 evőkanál szezámpehely
  • 1 evőkanál zsír
  • Kávéskanálnyi köménymag – lehet akár őrölt is
  • Só ízlés szerint
  • Csipetnyi paprika por (elhagyható)
  • 1 bio zöldség leveskocka vagy szárított zöldség-por
  • 1,5 l víz
  • 4-5 tojás
  • 1 evőkanál ecet
Elkészítés:
  • Állandó keveréssel pirítsd meg a zsíron a szezámpelyhet, majd szórd rá a köménymagot, a sót, egy kevés piros paprika port is szórhatsz hozzá (én elhagytam, mert elfelejtettem)
  • Öntsd fel a rántást fokozatosan a 1,5 l vízzel, dobd bele a szárított zöldséget vagy leveskockát, és forrald fel
  • Tegyél a levesbe 1 evőkanál ecetet, csak ezután tedd a tojásokat a forró lébe, mert az ecet segít abban, hogy a tojások garantáltan egyben maradjanak
  • A felütött tojásokat óvatosan ejtsd a vízbe, és szintén óvatosan keverd meg a levest, de úgy, hogy a tojások egyben maradjanak
  • Elkészült a leves, tálalhatsz!
Paleolit tojásleves

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése