2013. április 11., csütörtök

Ne mikrózz!

Ismét egy paleo társam, Keserű István facebook-os bejegyzését osztom meg veletek, miért is nem érdemes használnunk a mikrót.
Ne használj mikrót!

"Már 1992-ben a svájci Biokémiai Intézetben 8 önkéntesen tesztelték a mikróban melegített ételek hatásait.

 Bizonyos időközönként az étkezések után vért vettek a kísérletben szereplőktől, melyek elemzése után kiderült, hog
y a mikrózott tej és zöldség fogyasztása döntően meghatározó eltéréseket okozott a vérben: az összes hemoglobinérték és a HDL, illetve LDL koleszterin aránya is csökkent, emellett a limfociták szintje is rövid időre ugyan, de drasztikusan lecsökkent. Ráadásul fényérzékeny baktériumok segítségével az is kiderült, hogy a mikrohullámú energia igenis felvehető mikróból kivett táplálék útján is, így a vizsgálatok végső eredménye az lett, hogy mikrózott ételek, italok fogyasztása után az emberi szervezetben káros folyamatok indulnak el, melyek egy legyengült szervezetben akár a rák kialakulásának is kedvezhetnek.
Az igazi baj az, hogy a vízmolekulák szerkezete is megváltozik, élettani szempontból károssá válik. A szervezetben pedig a degenerált molekuláktól nem várhatunk egészséges sejtépítést. Ezt tekinthetjük ugyan rémhírnek, de az adatoknál ékesebben beszél az a tény, hogy Svájcban, Franciaországban és más országokban is egy ideje tilos mikrohullámú sütőket reklámozni.

 Így, hacsak nem akarjuk kitenni magunkat némi egészségkárosodásnak, csak a legszükségesebb esetekben használjuk a mikrót, és akkor se tegyünk bele műanyag dobozban semmit - a meleg hatására kioldódó, káros BPA az azóta betiltott cumisüvegek esetéhez hasonlóan a mi szervezetünket is károsíthatja.


 Egy próbát megér, de erről már egy másik posztban volt szó régebben. Vegyél 2 egyforma szobanövényt, az egyiket csapvízzel a másikat pedig mikrózott vízzel locsold, és figyeld a változást. Kollégáim megtették. Megdöbbensz az eredményen, aztán mindenki szabad választása a dolog."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése