2013. április 15., hétfő

Drága a paleo?

Ezt a kérdést mindenki felteszi akivel szóba kerül a téma, sőt valaki nem kérdőjellel a végén kérdezi, hanem közli. Ezt már egyre nehezebben viselem. :)
Igen, elhiszem, hogy ha valaki belekukkant mennyibe kerülnek a paleo maglisztek vagy a xilit, rosszul lesz, DE.....
Elmira készített egy felmérést, órákon át figyelte és jegyzetelte egy bevásárlóközpont pénztáránál, hogy az emberek miket vesznek, mikre költenek.
Lássuk csak: kenyér, cukor, virsli, liszt, ketchup, cukros üdítők, tej, tejföl, joghurt, túró rudi, alkohol, valami nasi (keksz, csoki, chips) stb. Mi is ezeket vásároltuk paleo előtt és nagyon hamar összejön ezekből a pár száz forintos dolgokból is több 10.000 forint. Ugye?
Elmira összeállított egy paleolit bevásárló listát is paleo alapanyagokból és az eredmény az lett, hogy a paleo egy icipicit olcsóbbra jött ki, pedig még nasi is volt benne, de nagyjából forma-forma. :)
Nem számoltam ki még sosem mennyibe kerül egy hónapban ez az életmódom, de azt hiszem az egészség minden pénzt megér. Több százezer forintot költöttem éveken át mindenféle kiegészítőre, készítményre, természetgyógyászra és mindenre amitől gyógyulást vártam.
Egy éve nem szedem a gyógyszereimet ami havi kb. 10.000 forint volt. 
Persze lehet flancolni a paleoban, mint, ahogyan a hétköznapi étkezésben is, de aki nem teheti meg csinálhatja olcsóbban. Ő nem fog minden héten kesutejfölt és mandulából készült sütit csinálni, meg homárt enni. Ő sok tojást eszik majd, mindenféle húst, belsőséget, zöldséget, gyümölcsöt és lehet sütni kókuszreszelékből vagy mákból is isteni paleolit sütiket, néha beleférhet egy-egy magliszt, de ha nem akkor anélkül is simán meg lehet lenni.
Sajnos ez csak nálunk Magyarországon terjedt el ennyire a mindenféle "hiénák" által akik megpróbálnak üzletet csinálni a paleoból. Azonban simán megoldható nélkülük is. :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése