2013. szeptember 8., vasárnap

Hogyan kezdjük el?

Annyian vagytok már nagy örömömre akiket érdekel a paleo és hajlandóságot mutattok arra, hogy képesek vagytok tenni is az egészségetekért, ezért össze akarom szedni itt Nektek, hogy Én hogyan is gondolom, hogy kezdjétek el.

Az első ugye mindig ilyen helyzetekben az ELHATÁROZÁS!
Ha ez megtörtént azt javaslom, hogy ne arra koncentrálj miket nem eszel ezek után, hanem arra, hogy miket ehetsz ha paleo vagy és ezeket olyan változatosan és ízletesen tudod elkészíteni, hogy csak pislogsz majd garantálom. :)

Ha nem is érzel annyi erőt magadban, hogy egyik napról a másikra átálj, akkor csináld fokozatosan.
Először csak a tejtermékeket hagyd el!

Tej helyett használhatsz kókusztejet, mandulatejet, kesutejet...stb. Én a tejet nem pótolom, 2 dl-e kiszerelésben tudsz venni kókusztejszínt amit felhigíthatsz kókusztejnek. Ezt a Cocomast nagyon sok mindenre tudod használni. :)
Ha valaki mégsem szeretné nagyon elhúzni az átállást, azt javasolnám, hogy üljön le és tervezze meg egy heti étrendjét. Reggeli, ebéd, vacsora egy hétre előre leírva szerintem már mentálisan is segíti a készülést.

Sokan arra hivatkoznak, hogy "drága" és "nem tudtam még mindent beszerezni így még nem kezdtem el" ...bla bla
Ha valamit igazán akarsz, akkor megoldod!!
Erről az a véleményem, hogy igen, akinek annyi pénze van, hogy csak krumplistésztára telik minden nap, annak drága. De ismerek rengeteg paleot aki egyáltalán nem a gazdag kategóriába tartozik és mégis megoldja. Ami igazán drágává teszi azok a maglisztek, de igazándiból semmi szükségünk rájuk. Vagy néha meg lehet venni 1-1 zacskót.
De azt is nézzétek, hogy ha paleo leszel miket nem veszel meg amiket eddig megvettél? Kenyér, tej, joghurtok, túrórudi, cukor, liszt, chips, kóla, üdítő, csoki, keksz, gyógyszer....

Szóval azt mondom egyetek mindenféle húsokat, és mindenféle zöldségeket paleon belül és tojást minden féle formában. Használj állati zsírokat!

MINDENNEK, tényleg mindennek nézd meg az összetételét!! Meg fogsz lepődni.

Nagyszerű ötleteket találsz, hogy mit is főzz az ország talán legnagyobb paleo receptes oldalán, de azért én itt is óvatosságra intelek benneteket, főleg a mértékekkel. http://paleovital.hu/?page_id=1564

Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése