2014. február 1., szombat

Paleo rizskoch/rizsfelfújt

Ezt egyszerűen kötelező mindenkinek megkóstolnia annyira jó! :D

Paleolit rizskoch/rizsfelfújt


Rizsfelfújt:
5 dkg kókuszreszelék, 1,2 dl forró víz, 15 dkg gesztenyeliszt, vanilia aroma, reszelt citromhéj ízlés szerint, 6 kis tojás, 2 alma hámozva, reszelve, 5 dkg olvasztott kókuszzsír, 10 dkg eritrit, 5 dkg mazsola (lehet több benne, szerintem minél több, annál finomabb).
A kókuszt leöntjük a vízzel, hozzá a gesztenyeliszt, vanilia aroma, citromhéj. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a reszelt almával, kókuszzsírral, eritrittel összekeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan összeforgatjuk a kókuszkeverékkel, mazsolával és a sárgájával. 170 fok, előmelegített sütőben kb. 35 perc! Vizezett házi baraclekvárral finom! Én hűtőbe raktam éjszakára, reggelire nagyon összeértek az ízek! 


A fotón lévőt nem egyben sütöttem hanem kis szilikon kuglóf formában ami kb. 2db muffin forma adagjának megfelelő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése