2014. május 5., hétfő

Az ősember és az átlag életkor!

"Aha tudom, azt az ősember diétát csinálod?
De hát az ősember nem élt valami túl sokáig, miért akarod pont őt utánozni? Muhaha... "
Ha találkozom két ilyen mondattal, első körben nagy levegő...szépen kifúj, aztán ha érdemes rá a másik fél, mert sokszor nem az és olyankor csak mosolyogva bólogatok és örülök, hogy ő eszik cukrot és kenyeret , na de ha mégis érdemes rá, akkor szépen elmesélem neki:
Ez nem diéta, ez életmód és nem az ősember a példa számunkra, hanem az a ma is élő több, mint 200 természeti nép akik még ebben a pillanatban is hasonló képen élnek, mint anno az ősember.
Náluk egyszerűen nincsenek meg ezek a civilizációs betegségek amik nálunk szinte már természetesek, mert itt mindenkinek van valami baja.
NEM AZ A TERMÉSZETES ÉS NORMÁLIS AMIBŐL SOK VAN!!!
Nincs náluk rák, cukorbetegség, magas vérnyomás, crohn, colitis ulcerosa, PCOS, reflux, ízületi gyulladás, pajzsmirigy betegségek, allergia stb.
Genetika? Ugyanúgy meg vannak bennük a genetikai hajlamok a betegségekre, azonban nem lesznek betegek, mert az életmódjuk tökéletes, olyan, amilyennek lennie kell!
Nézzük csak mi a helyzet az ősemberrel!
Valóban az ősember átlag életkora 25-27 év volt ami nem túl sok a mostanihoz képest, DE!!
Neki nem volt háza, hogy megvédje az időjárás viszontagságaitól, a vadállatoktól stb.
Ha bármilyen baleset érte, nem jött mentő, így bármilyen kis sérülésben, fertőzésben meghalhatott, értünk viszont azonnal itt vannak és megmentenek.
Ami azonban jelentősen rontja a statisztikát az a csecsemőhalandóság.
Rengetegen belehaltak a szülésbe és rengeteg csecsemő nem élte meg az 1 éves kort, így hiába nézzük összességében az átlag életkort.
Kíváncsi lennék a mai ember meddig élne olyan körülmények között.
Tudom nagyon jól, hogy a mi civilizált, urbanizált világunkban lehetetlen kivitelezni a 100% paleo életet, de az én részemről amit tudok igyekszem megtenni és már ez is sokkal, de sokkal több, mint amit a legtöbb ember tesz az egészségéért.
Nem az a célom, hogy 120 éves koromig éljek hanem, hogy igazán ÉLJEK!
Egészségesen, aktívan és boldogan, igazán MINŐSÉGI ÉLETem legyen mindegy hány évig.
Akkor ki nevet a végén?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése