2014. június 30., hétfő

Legtutibb nyári paleo gyülölcsös süti

Először nem hozott lázba ez a süti olvasva a receptjét, de aztán egy barátnőm annyira áradozott róla, hogy ki kellett próbálnom. Annyira nagyon finom! :) Ez a fotón muffinformában készült, de azt senkinek sem ajánlom, mert nagy szívás. Csináljátok egészbe!
Olcsó, élő, mutatós és nagyon finom. :)
"Ezt a tortát fejre állítva készítjük el, s ha minden szint megdermedt, csak akkor állítjuk "talpra". Ez azért fontos, mert így a gyümölcsök szépen a tetején lesznek, nem süllyednek le a gyümölcszselés szint aljára. Ugyancsak fontos, hogy a gyümi szép arcát lássuk majd, tehát eszerint rendezzük el őket. A zselékészítéshez rostmentes levet használjunk, mert sajnos a rostok is kiülhetnek az aljára, ami ugye pont a teteje lesz később. A zselatin engedi, hogy akár 5-5 dl legyen a mindkét szint, de inkább a középsőnél merjük ezt megtenni, a gyümölcszselés lágy lenne, nem lehetne szeletelni.

Kibélelünk fóliával egy tetszőleges formát, majd egy sor gyümölccsel kirakjuk az alját.

Ezután 3 dl gyümölcslével/teával/vízzel 10 gramm zselatint felmelegítünk, ha visszahűlt, óvatosan ráöntjük a gyümölcsre és 2 órára hűtőbe tesszük. Ha már megkeményedett, elkészítjük a következő réteget is:

2 dl cocomas sűrítmény+ 2 dl víz, 10 gramm zselatin 4 kanál langyos vízzel elkeverve, majd a többi vízzel és cocomas sűrítménnyel együtt felmelegítve (de nem forraljuk), ha visszahűlt, ízesítjük (xukor, kikapart vanília, citromhéj stb.) igény szerint.
Langyosan ráöntjük a megszilárdult alsó rétegre, újra hűtőbe tesszük, egy óra múlva jöhet a következő szint:

10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg apróra vágott mazsola, 4 ek sárgabarackpép, 2 ek méz, 6 ek kókuszolaj, 3 gramm zselatin pici vízben feloldva, felmelegítve. Az egész összekeverve alaposan, majd kilapítva, és óvatosan rászerkesztve a középső rétegre. Palacsintalapáttal egyengedtem rá, simán kézzel is szépen rásimítható. Ismét hűtő.

Kb. fél óra múlva tálba fordítás, fólialefejtés, szeletelés."

Nagyon babrásnak tűnik, de nem az. Csak az idő, míg dermednek a rétegek, de az sem vészes csak otthon kell lenni hozzá, de lehet mást csinálni.

A receptért Benedek Sarolta nevét kell imába foglalni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése