2014. augusztus 11., hétfő

HOGYAN KEZDJÜK EL??

Annyian vagytok már nagy örömömre akiket érdekel a paleo és hajlandóságot mutattok arra, hogy képesek vagytok tenni is az egészségetekért, ezért össze akarom szedni itt Nektek, hogy Én hogyan is gondolom, hogy kezdjétek el.

Az első ugye mindig ilyen helyzetekben az ELHATÁROZÁS!
Ha ez megtörtént azt javaslom, hogy ne arra koncentrálj miket nem eszel ezek után, hanem arra, hogy miket ehetsz ha paleo vagy és ezeket olyan változatosan és ízletesen tudod elkészíteni, hogy csak pislogsz majd garantálom. Ne azt tervezd, hogy rengeteg dolgot soha többé nem eszel, mert nem szabad enni majd, stb.
Arra gondolj, hogy bármikor ehetsz, de Te már nem akarod azt enni!!!

Aki beteg és már nagyon szenved annak könnyebb a gyors váltás, legalábbis nálam így volt. Mindent megtettem volna már azért, hogy jobban legyek. Ha nem vagy beteg és nem érzel annyi erőt magadban, hogy egyik napról a másikra átállj, akkor csináld fokozatosan!

Először csak a tejtermékeket hagyd el!
Tej helyett használhatsz kókusztejet, mandulatejet, kesutejet...stb. Én a tejet nem pótolom, 2 dl-es kiszerelésben tudsz venni kókusztejszínt amit felhígíthatsz kókusztejnek.
A Cocomast nagyon sok mindenre tudod használni.

Ha valaki mégsem szeretné nagyon elhúzni az átállást, azt javasolnám, hogy üljön le és tervezze meg egy heti étrendjét. Reggeli, ebéd, vacsora egy hétre előre leírva szerintem már mentálisan is segíti a készülést.
Ha lehetséges ajándékozd el a konyhából a nem paleo dolgokat így kevesebbszer esel majd kísértésbe az elején. Egy idő után már nem fog zavarni ha melletted van, mert olyan lesz, mintha az agyad azt ordítaná azonnal, hogy MÉREG!!!!

Sokan arra hivatkoznak, hogy "drága" és "nem tudtam még mindent beszerezni így még nem kezdtem el" ...bla bla
Ha valamit igazán akarsz, akkor megoldod!!
Erről az a véleményem, hogy igen, akinek annyi pénze van, hogy csak krumplistésztára telik minden nap, annak drága. De ismerek rengeteg paleot aki egyáltalán nem a gazdag kategóriába tartozik és mégis megoldja. Ami igazán drágává teszi azok a maglisztek, de igazából semmi szükségünk rájuk. Ne a régi megszokott dolgaidat akard átpaleósítani hanem fedezd fel az újakat!
Azt is nézzétek, hogy ha paleo leszel miket nem veszel meg amiket eddig megvettél? Kenyér, tej, joghurtok, túrórudi, cukor, liszt, chips, kóla, üdítő, csoki, keksz, gyógyszer....
Ha jól paleózol olcsóbban kijössz majd, mint előtte, sőt egészségesebben is!!

Szóval azt mondom egyetek mindenféle húsokat, mindenféle zöldségeket paleon belül és tojást minden féle formában.
Használj állati zsírokat, kókuszzsírt! Sokkal kevesebbszer leszel majd éhes, kevesebbet eszel majd. Érdekes látni milyen kevéssel is mennyire tökéletesen működik a tested, sőt még jobban. Ezek IGAZI ÉTELEK, nem üres kalóriák.

MINDENNEK, tényleg mindennek nézd meg az összetételét!!
Meg fogsz lepődni!

Ne nagyon távlati dolgokat tervezz meg, csak kicsiket. Egy étkezést, vagy egy napot vagy egy hetit, de annál többet ne!
Tök egyszerű az egész, a legnehezebb benne a szokásainktól megszabadulni, csak pár alkalom kell, hogy a hegy másik oldalán csússz le a szánkóval ne a megszokott oldalon, aztán hamar rájössz, hogy ez az oldal sokkal jobb és élvezetesebb, aztán már nem is vágysz majd többé a régire.

Menni fog és nagyon jó lesz ezt garantálom!
Na? Mikor kezditek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése