Az
arányok: citrom-gyömbér 1:1 hez. minnél vékonyabbra,apróbra
vágni,(lehet apritót használni) csak a citromot hámozzuk meg mert sajnos
kezelve érkezik hozzánk, a citrom is hajastól lenne az igazi a pikáns
ize miatt, szerencsére itt-ott már lehet kezeletlen
citromot is kapni, akkor mehet a citrom is hámozatlanul, mégjobb izt
fog kapni a gyógyszörpünk tőle... ha megvan az apritás, a mézet ne
sajnáljuk (ha lehet akkor termelőtöl vásároljunk, akác,
vegyes...bármelyik megfelelő) annyi mézet öntsünk rá hogy lepje ell a
felvágott citromot és gyömbért, ezután hütőbet érleljük 3 napig ha
kibirjuk anélkül hogy belekóstoljunk, mert ha egyszer belekóstoltunk
akkor bünbe esünk tőle (mint ahogy a mi Ágink is :P) és még a három
napos érlelés előtt kicuppogtatjuk az üvegből
. számomra 100% pótolja a szörpözés varázsát, de 60 c fokos teába is
remek izt pótol, sima vizbe 250 ml vizbe pár evőkanállal szánk ize
szerint tegyünk. Egyetlen mellékhatása van, ezután csak ilyet akarunk
inni, és szerncsére full szezon, egész évben megtalaható hozzá minden
amiből készithető. Egészségetekre! Cupp u.i. érlelés után is hűtőbe tároljuk, nem romlik nem erjed.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése