2015. november 10., kedd

TERÁPIÁS CSONTLEVES

Nagyon fontos tudnivalót osztok most meg veletek amit érdemes a mindennapjaitokba bevezetni akár egészségesek vagytok, akár gyógyultok épp valamiből. Itt kezdődik az egészség!
Nagyanyáink penicilinje is a TERÁPIÁS CSONTLEVES!
Lázas, megfázásos, vírusos, hasmenéses betegségek esetén amikor általában háztartási kekszet és főtt krumplit szoktak enni az emberek jön a kérdés, hogy paleoban mit is együnk ilyenkor?
TERÁPIÁS CSONTLEVES!
A terápiás csontleves kitűnő hatással van az emésztőrendszerünkre. Kitisztítja a bélbolyhok közötti területeket amik általában eltömeszelődnek a nyugati táplálkozás hatására, így a tápanyagok felszívódása nem lesz megfelelő hiába eszünk tápanyag dús ételeket.
A terápiás csontleves glicinben gazdag ami segíti a gyomorsav termelődését így szuper hatása van a refluxra is, hisz tudjátok a refluxnál épp, hogy kevés a gyomorsav termelődése és nem sok, mint ahogyan azt tévesen gondolják legtöbben.
Másik fontos dolog a glutamin amit szintén tartalmaz ez a csodás leves. A glutamin segít megszüntetni az áteresztő bél szindrómát ami azt gondolom minden egyes beteg embernél a legfontosabb lenne, hogy kezelve legyen, ez pedig a legjobb, legtermészetesebb módszer erre.
Kiváló hatása van az ízületekre, ínszalagokra, porcokra a kollagén, glükozamin, kondroitin-szulfát állománya miatt. Ismered a gyümölcstorták tetején pompás színekben remegő zselatint? Lehet most meglepődsz, de az a zselatin így keletkezik. Ugyan az, mint a kocsonya. Ezt a levest is ha lehűtöd kocsonya lesz belőle.
A porcos, bőrös, inas részekből kifő a levesbe ez a sok-sok hasznos anyag ami gyógyír az ízületi problémákkal küszködőknek, RA, osteoarthitis, újjászületnek az inak, ínszalagok általa.
Levesünk dúskálni fog az ásványi anyagokban is amik a velős csontból szépen kifőnek. Kálcium, magnézium, kálium, foszfor ha pedig halból készül jód. Hogy minél jobb hatást érjünk el és megkönnyítsük az ásványi anyagok kioldódását adjunk pár evőkanál almaecetet a levesünkhöz.
Mitől nem egy sima húsleves ez?
Attól, hogy sokáig kell kicsi lángon gyöngyöztetni.
Vegyél bőrös, porcos, velős csontokat, a hangsúly a porcon van!
Ha marha akkor 48, ha csirke 24, ha pedig hal akkor 8 órán át főzd! Tegyél pár evőkanál almaecetet hozzá! Tehetsz hozzá zöldségeket is a vége felé, de akkor hamarabb megromlik majd.
Érdemes egy nagy adagot készíteni, leszűrni és kisebb adagokban lefagyasztani, hogy minden napra jusson.
Fantasztikus immunerősítő, autoimmun betegeknek nagyon fontos és kisbabáknak is nyugodt szívvel adhatjuk ha már nem tudjuk őket anyatejjel táplálni. Egyeseknél okozhat hasmenést, azok kezdjék kicsi adagok fogyasztásával és fokozatosan emeljék!
Ha hasznosnak találtad a bejegyzésem kérlek oszd meg, hogy minél több emberhez eljuthasson és minél több egészséges ember legyen!

Terápiás csontleves

3 megjegyzés:

  1. Szia, bocsi lehet buta kerdes, de , hogy megy a 48 oran keresztul fozes? Ejszaka lekapcsolod a gazt es reggel megint ujra ala gyujtassz? Koszi

    VálaszTörlés
  2. Nem kapcsolod le, 48 óraig főzöd és pótolod időnként a lefőtt vizet róla.

    VálaszTörlés
  3. Tisztelt Cim.
    Vastagbelfekelyem van. Ugy vettem észre ettől a levestől felerősödik a hasmenesem.Már alig merek enni vmit..6 hete tart a hasmenes.es kis dolgoktol pl egy pohar üditőtől ujbol véres a székletem.
    Kerem a romhanyi.monika3@gmail. Cimre legyen szives valadzolni

    VálaszTörlés