2013. január 1., kedd

Hús és zsír!

Sokan támadják a hús evést és vegetáriánusok lesznek. Számomra az az egyszerű tény, hogy az embernek gumós zápfoga van és ez a mindenevő állatokra jellemző eldönti, hogy melyik a helyes út.
Persze sajnálom én is az állatokat megölni, de ez a természet rendje, a tápláléklánc folyamata.
Paleoban minden féle húst eszünk, belsőségeket, kolbászt, szalonnát, halakat stb. és sok zsírt.
Majd meglátod, hogy nem a zsír hízlal. Aki fogyókúra célból paleozik élvezi, hogy eszi a sok kolbászt, szalonnát, nem éhezik sosem és mégis fogy. Persze nem kenyérrel eszi, ahogy eddig hanem mondjuk zöldséggel.
Én azt tapasztaltam magamon, hogy a hasam akkor van jól ha elegendő mennyiségű húst eszek és engem igazából az laktat, na meg a tojás. Ez nem azt jelenti, hogy zöldséget nem kell enni!
A napraforgó olajat ideje lecserélünk a régi jól bevált zsírokra. Sertészsír, libazsír, kacsazsír. Az oliva olaj csak akkor marad egészséges ha nem teszed ki hőhatásnak pl.:salátára, főzelékre locsolva.
Használhatjuk még a kókuszzsírt ami egy nagyon jó dolog. Először én is izgultam, hogy majd kókusz ízű lesz a rántott hús, fújj..., de semmi. Azért nagyon jó a kókusz zsír, mert a többi növényi olajjal ellentétben ebben nagy hőhatásnak kitéve sem keletkezik transzzsír (ami gyulladást keltő) és nagyon sokszor újra használható. Édes és sós ételekhez egyaránt használhatod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése