Tészta: 2 bögre (3dl) darált mandula, csipet só, 1 tojás, 2ek kókuszolaj
Az egészet aprítógépbe tesszük és addig aprítjuk a legmagasabb fokozaton, míg az egész összeáll egy labdává. Néha le kell kapargatni az aprító faláról. Ha megvan a "labda" tortaforma méretűre nyújtjuk és 170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Nem szabad túlsütni, mert visszakerül még a sütőbe. Csak nagyon halványan piruljon.
Töltelék: 30-40dkg fagyasztott meggyet (én adtam hozzá 1 marék erdei gyümit is, mert kevés volt a meggy) 2ek vízzel, 2-3ek eritritollal összeforralunk. Adunk hozzá 1tk rumaromát és 1tk vaníliát is. Ha jól összeforrt, kb. 1ek kókuszliszttel besűrítjük kicsit. (ne álljon meg benne a kanál!)
Paleolit rumos-meggyes pite |
Ha megsült az alap, rákanalazzuk a tölteléket és egyenletesen eloszlatjuk.
A tetejére: 40g kókuszreszeléket összekeverünk kb. 60g szeletelt mandulával és 1 tojással. Ezzel befedjük a piténket.
Az egészet visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre. Hagyjuk picit megpirulni a tetejét!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése