2014. október 14., kedd

Miért kell a zselatin?

Nézzük először mi is a zselatin!
Mindenki ismeri a fincsi, színes, remegő dolgot a gyümölcstorták tetején. Az az étkezési zselatin, ezt tudjátok. Azt azonban már nem mindenki tudja, hogy ez a zselatin ugyanaz, mint ami a kocsonyában is megtalálható.

"A zselatin (a francia gélatineből) egy áttetsző, színtelen, majdnem íztelen szilárd anyag, melyet az állatok kötőszövetéből kivont kollagén irreverzibilis hidrolízisével állítanak elő."

Igen, ez a tudat lehet, hogy "Fúúúúúj " , de ne is törődj vele, hisz nincs íze és nagyon jót tesz Nekünk!

Ajánlom, hogy iktassátok be a mindennapokba, mert nagyon hasznos a vékonybélnek, a belek regenerálása, egészségben tartása pedig mindannyiunknak elsődleges szempont!
Emellett az ízületeket is újjáéleszti, akár külsőleg is alkalmazható rájuk. Beszívódik a bőrön keresztül.
A bükki füvesember, Gyuri bácsi is ezt ajánlja.
A zselatin nem más, mint fehérje ezért ajánlottam a múltkor edzések utánra is a fehérjeporok helyett.

Ha utálod a remegős témát, főzz inas dolgokból, jó kis velős húsokból egy kondér isteni húslevest és fogyaszd azt akár minden nap!
Ez a húsleves jó alap krémleveseknek is, de trükközhetsz úgy is, ahogy én tettem ma, hogy a brokkolikrémlevesembe csempésztem egy evőkanál zselatint. Csak akkor dermed meg ha hidegen van, melegen észre sem veszed benne.
Ha nem utálod akkor ízletes nasikat készíthetsz belőle pillanatok alatt, változatosan, de akár gumicukrot is a gyerekeknek.

Én 1 kg-os kiszerelésben veszem, mert így sokkal gazdaságosabb és gyorsan fogy ha minden nap fogyasztjuk.

Hasznos volt számotokra ez az info?
Ha igen kérlek osszátok meg másokkal is! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése