2015. január 16., péntek

Csodálatos útifű maghéj

" A HALÁL A BELEKBEN LAKOZIK!"
Érthető, hogy bélbetegként igencsak kiver a víz ettől a mondattól, na de nézzük csak, mit tehetünk ellene!
Az egyik legkiválóbb paleo alapanyagnak az útifű maghéjat tartom. Ez egy igazi szuperétel és egy csoda! Paleoval mindenképpen sokkal több rostot fogyasztunk, mint azelőtt, de sosem árt a béltisztítás.
A rostszegény, gyakran félig emésztett ételek foszlányai lerakódnak a bélfalon. Megkeményedett állapotában ezt bélkőnek nevezik. Egy átlagos táplálkozású, 40-50 éves embernél, ennek nagysága akár a 10kg-ot is elérheti! Ez megakadályozza a fontos tápanyagok felszívódását, viszont kedvez az élősködők elszaporodásának. Rekord méretű volt egy 60 kg-os bélkő, melyet tulajdonosából már csak operációval lehetett eltávolítani. A bomlástermékek másik része, amely átjut a vérbe a bélfalon keresztül, elsavasítja szervezetünket és számos betegség okává válik. Egy idő után testünk nem képes semlegesíteni ezeket a savakat, sókat képez belőlük és a zsírszövetbe rakja le azokat. Ez az elhízás egyik legfőbb oka! Kiváló rostforrás, de nem dörzsöli úgy a bélfalat, mint a többi rost így bélbetegeknek is nagyszerű.
Az útifű maghéj 85%-os rosttartalmával, csökkenti a koleszterin és vércukor szintet, tisztítja a nyirokrendszert, enyhíti a fáradtságot, migrénes panaszokat, segít székrekedés esetén. Használata hozzájárul olyan bőrbetegség leküzdéséhez, mint a pikkelysömör, ekcéma, akné és a bélflóra regenerálásához antibiotikumos kezelések alatt és után.
Fogyasztása ajánlott:
- emésztési problémák (szorulás, hasmenés, puffadás) esetén
- kúra szerű alkalmazására az emésztőrendszer tisztításához
Felhasználási javaslat:
1 pohár (min. 2dl) vízbe -lehet gyümölcslé, tea is- 1 evőkanállal rakjunk az útifű maghéjból, keverjük el gyorsan, majd azonnal fogyasszuk el. A nap folyamán fontos a megfelelő folyadékbevitel (min. 2 liter), lehetőleg tiszta víz formájában!

 Ha esetleg kevés rostot fogyasztottál előtte, akkor okozhat hasmenést.
Kezd 1 teáskanállal az adagot naponta és ha nem okoz gondot akkor emeld 1 evőkanálig.
Én minden nap vagy ezzel kezdem a napot vagy este lefekvés előtt iszom meg.
Ügyelj rá, hogy ne vitaminokkal együtt idd, mert akkor nem tudnak majd felszívódni!
Ne kávézz utána, ne azt szívja magába! (Meg amúgy se kávézz!!)
És NEM, nem olyan ha sütibe vagy kenyérbe teszed.
Az kell, hogy a gyomrodban szívja meg magát a vízzel.



Útifű maghéj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése