2015. április 17., péntek

Orvosok és a paleo

Egyszer találkoztam egy 60 év körüli gyerekorvos doktornővel aki paleo volt. Minden paleonak örülök, de ha orvos akkor duplán. smile hangulatjel Úgy volt, hogy Ő tart meg egy paleo előadást, de aztán engem kértek meg helyette, mert nem tudott eljönni.
Nagyon kedves volt, ittunk egy kávét egy jó paleo beszélgetés mellett.

Elmesélte, hogy a férje is orvos és mindketten paleok lettek. Valami különös módon a kezébe került évekkel ezelőtt Szendi Gábor Paleolit táplálkozás című könyve.
Elolvasta, ránézett a férjére és a homlokára csapott.
"Miért nem gondoltunk erre eddig? Ez annyira ésszerű és logikus."

Túl nagy bajuk nem volt (kihez képest), a férjének reflux, amire literszám itta a tejet, mert azt mondták neki az orvos kollégák, neki szemszárazság, de olyan szintű, hogy reggel nem bírta kinyitni a szemét, így a szemcsepp mindig a párna alatt volt, a gyereküknek pedig akne, amire már mindent használtak, kipróbáltak, szedtek, de hiába.

Azonnal váltottak. Azt mondta a paleo boltban egyszer volt, de rosszul is lett az áraktól és igazából semmi szüksége azokra a dolgokra. Csakis a piacra jár, mindent onnan vásárol, húsok, zöldségek, gyümölcsök, ha ünnep van a családban akkor pedig süt őrölt dióból egy tortát. Az egész családnak minden baja megszűnt, egyedül azt bánja, hogy erre nem jöttek rá hamarabb. Volt crohn beteg vendégük pár hétre, aki azt ette náluk amit ők és hatalmas volt a változás nála.

Egyre több orvos van aki paleo vonalra kerül.
Én ennek nagyon örülök. smile hangulatjel

Ha a hagyományos orvoslás működne nem élnénk most a természetgyógyászok és mindenféle gyógyítók virágkorát!!!
Mikor a természetgyógyászhoz jártam (Ő is orvos volt, belgyógyász) azt mondta, az orvos családok még betegebbek az átlag embereknél, mert nagyon okosnak gondolják magukat és mindenre szedik a gyógyszereket maguktól ráadásul.
Lehet benne valami, érdekes elgondolkodni ezeken.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése