2015. szeptember 8., kedd

Gyomorerősítés

Közkívánatra kértétek írjak az alacsony gyomorműködésről!
A húsundor az egyik tünete lehet a kevés gyomorsavnak, de azt kell mondjam a refluxos tünetek 80%-ánál is ez a probléma a hunyó, nem a sok gyomorsav amit általában az emberek gondolnak.
Akár vannak gyomor problémáid akár nincsenek érdemes a gyomorerősítést alkalmazni természetes módszerekkel, komolyabb eseteknél van erre kifejezetten táplálékkiegészítő.
A fehérjék a gyomorban kezdenek el emésztődni, így képzeld el ha kevés a gyomorsavad akkor már az emésztés nem lesz megfelelő. Az emésztetlen táplálék emésztetlenül halad majd tovább a bélbe ami további problémákat hoz magával.
"Igyál rá egy kis szódabikarbónát, nagyapám is azt csinálta!"
Ez az egyik legrosszabb dolog amit tehetsz. Öntöttél már citromlevet szódabikarbónára? Tudod mi történik? Ha a sav és a lúg találkozik azon kívül, hogy felpezseg semlegesíti egymást, de a mi gyomrunkban nem ez a cél, oda sav kell, még pedig kőkemény, hogy az esetlegesen bejutó kórokozók is elpusztuljanak és az emésztés is megfelelően tudjon működni.
A savlekötő tabletták szedését szintén felejtsd el azonnal, az sem megoldás, sőt idegrendszeri panaszokhoz is vezet a használatuk!
A szervezet folyamatosan az egyensúlyra törekszik. Ha Te semlegesíted a gyomorsavad például szódabikarbónával azt fogod elérni, hogy még több savat próbál majd termelni, mert a gyomorban gyomorsavnak kell lennie normális esetben!
Használj természetes módszereket inkább és savat!
Az egyik ilyen módszer például az almaecet és a citromlé.
Reggel éhgyomorra, akár napközben többszöri fogyasztás is nyugodtan alkalmazható.
Főétkezések előtt töményen ajánlom fogyasztani őket és ne igyál evés közben, mert azzal az amúgy is kevés gyomorsavadat tovább fogod hígítani!
Vannak gyomorproblémáid?

3 megjegyzés:

  1. Chron betegek is ihatnak almaecetet ? És ha igen akkor hogy ? és mikor ?

    VálaszTörlés
  2. Nekem altalaba minden eteltol eg a gyomrom egyideig aztan megszunik.Ha nagyon sokaig eg akkor szodabikarbonat iszok vagy valami savgatlo tablettat veszek be .Lehet valami komolyabb betegsegem ???

    VálaszTörlés
  3. Szép napot kívánok
    Érdeklődni szeretnék:refluxom van az orvos a gyomortükrözése után négy fajta gyógyszert írt fel,rosszul is lettem,elkezdtem csökkenteni most egy fajtát szedek és lúgos vízet iszok,de sajnos így is a gyomorsav fel jön,akkor én inkább az almaecetet igyam?
    Előre is köszönöm szépen
    Jó egészséget kívánok:enyedi magdolna

    VálaszTörlés