A mesterséges édesítők szintén nem jó helyettesítője a cukornak, de szerencsénkre a természet megajándékozott minket olyan növényekkel amikkel sikeresen, élvezetesen és egészségesen pótolhatjuk az édes íz utáni vágyunkat. Ilyenek a stevia, xilit, eritrit.
"Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket!"
2013. január 1., kedd
Édes méreg!
A nyugati életmódban sajnos nagyon fontos szerepet kapott a cukor ami nagyon sok betegség kialakulásában fontos szerepet játszik, köztük a mi crohn betegségünkben is. Én is iszonyat mennyiségű cukrot fogyasztottam, olyan dolgokat is megcukroztam amitől más borzongott. És minél több cukrot eszünk, annál jobban kívánjuk az édes ízt és csak több kell. Mindegy, hogy barna nádcukor vagy kristálycukor, nem jó nekünk! Arról nem is beszélve, hogy kövérek és narancsbőrösek leszünk tőle, de ez lenne a legkevesebb. A cukor jelentős hozzájárulója számos krónikus betegségnek például a cukorbetegségnek, szívbetegségnek, magas vérnyomásnak és a rák sok fajtájának is. Ezután ha odafigyelsz mit veszel a boltban és elolvasod a termékek összetételét majd csak csodálkozol, ahogy én is tettem, hogy olyan dolgokban is van cukor amikben szerintem semmi keresni valója nincs. Pl.: fűszerek, felvágottak, bacon stb.
A mesterséges édesítők szintén nem jó helyettesítője a cukornak, de szerencsénkre a természet megajándékozott minket olyan növényekkel amikkel sikeresen, élvezetesen és egészségesen pótolhatjuk az édes íz utáni vágyunkat. Ilyenek a stevia, xilit, eritrit.
A mesterséges édesítők szintén nem jó helyettesítője a cukornak, de szerencsénkre a természet megajándékozott minket olyan növényekkel amikkel sikeresen, élvezetesen és egészségesen pótolhatjuk az édes íz utáni vágyunkat. Ilyenek a stevia, xilit, eritrit.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése